Opis forum
W zasadach tego nie ma w regulaminie więc pytam.
Do kogo właściwie należą szczątki na orbicie? Do atakującego czy broniącego się?
I przy okazji, urlop to urlop ale co oznacza że ktoś jest nieaktywny?
Pytam w sensie czy można go atakować albo zakościć surowce z orbity.
Ostatnio edytowany przez Landsil (2008-04-01 08:09:02)
Moderator
Landsil napisał:
W zasadach tego nie ma w regulaminie więc pytam.
Do kogo właściwie należą szczątki na orbicie? Do atakującego czy broniącego się?
I przy okazji, urlop to urlop ale co oznacza że ktoś jest nieaktywny?
Pytam w sensie czy można go atakować albo zakościć surowce z orbity.
Szczątki na orbicie są darem niebios , jeśli wyślesz recyklera to przeciwnik nawet nie dowie się kto mu sprzątną surowce sprzed nosa
Urlop dość często jest ucieczką od walki -podczas urlopu nie można przeciwnika atakować
Status nieaktywny oznacza ,że ktoś nie korzysta , nie gra ,jest nieaktywny- można atakować,ba- nawet trzeba , bo tylko zajmuje miejsce na serwerze, przez co serwer wolniej pracuje.
np. Jeżeli Milion graczy nagle stało się użytkownikami nieaktywnymi to serwer musiał by nadal wykonywać milion niepotrzebnych operacji , jakaś moc obliczeniowa poszła by w tym kierunku, co w jakimś stopniu "zamula "serwer -to jest niepotrzebne , można a nawet trzeba atakować go cały czas
Użytkownik
ja swojej galaktyce mialem 3 nie aktywnych ale znikli gdzies...............jestem w galaktyce. w ktorej nie ma prawie zadnych szczatkow oprzocz paru kryptonitu ktorego mam za duzo.....
Moderator
PetrCech22 napisał:
ja swojej galaktyce mialem 3 nie aktywnych ale znikli gdzies...............jestem w galaktyce. w ktorej nie ma prawie zadnych szczatkow oprzocz paru kryptonitu ktorego mam za duzo.....
Zostali usunięci z gry.z Gry zostają usunięci gracze chyba po 30 dniach nieużytkowania, a status nieaktywny otrzymuje gracz chyba po 3 dniach nieużytkowania
Użytkownik
szkoda bo mieli troche metalu w szczatkach na orbicie.............. ale na 12.181.14 jest osoba z naszego sojuszu Matik9............jest najblizej mojej kolonii on
Moderator
PetrCech22 napisał:
szkoda bo mieli troche metalu w szczatkach na orbicie.............. ale na 12.181.14 jest osoba z naszego sojuszu Matik9............jest najblizej mojej kolonii on
Jeżeli gracz zostaje usunięty to szczątki zostają.Zasada jest jedna nie ty zbierzesz surowce to ktoś inny je weźmie. Wiele razy się zdarzyło że wysłałem recyklery gdzieś daleko bo było tam 500k, a recki wróciły tylko z 17k,ktoś był bliżej i sprzątną je przede mną
Użytkownik
spoko...........najwyrazniej musialem wszystko zebrac.................albo ktos to zrobil jak nie bylo mnie na Space Invasion............
Moderator
Ładowność Recyklera wynosi 25000 jednostek wysyłamy flotę odpowiednio wysoką do ilości szczątek